Cégfelmérés

Mottó: Mit nyer azzal, ha egy napot az Ön cégénél töltök?

Ön is szeretné, ha a kezébe kerülő riportok, táblázatok nem csupán fejtörést
jelentenének,
hanem használható információkat hordoznának?

Szeretné átlátni, hogy a cégében melyik tevékenység pontosan
mekkora eredményt vagy veszteséget generál?

Lásson jobban!

Sok vállalkozás vezetőjével történt beszélgetéseim során derült ki az, hogy a vállalkozás vezetői több esetben nem látják jól, miként is működik a saját vállalkozásuk belülről.

Azonban van jó hírem is ezzel kapcsolatban:  A legtöbb cég esetében az információs rendszer – azaz a kontrolling rendszer - alapjai már le vannak fektetve, csak a következő lépések, finom összehangolások, valamint a részletek egységbe foglalása hiányzik.

Ez azonban többnyire nem a vállalkozás vezetőjének a hibája, hiszen a napi teendői mellett erre igazán már ideje sem marad, ráadásul a cégen belül is mindenki úgy gondolja, hogy az információs rendszernek a kialakítása „valaki más” feladata.
Az egységes rendszer hiányának másik oka általában ezen kívül, hogy a részterületek vezetői, és a felelősök a saját területüket a saját maguk számára leginkább érthető formában elkészített táblázatokkal, diagramokkal ellenőrzésük alatt tudják tartani.  Sajnos azonban ilyenkor a részterületek közötti azonos adatok nem mindig egyenlőek. Például, nem ugyanazt mutatja ki a könyvelő, mint a kereskedő, vagy az üzletvezető. – De ezzel a problémával már Ön is biztosan szembesült.

Napjainkban szinte mindenki a költségek csökkentéséről,
a teljesítmények, eredmények visszaeséséről ír és beszél...

Miért ne lehetne az Ön vállalkozása a kivétel?

Lépéselőny!

Miért ne lehet ne Ön az, aki a tevékenységei áttekintésével lépéselőnybe jut azokkal a vállalkozókkal szemben, akik nem követik folyamatosan a különféle tevékenységeiket.
Miért ne lehetne Ön, aki elsőként kezdi fejleszteni a felfelé ívelő üzletágát megszerezve ezzel az első helyet a piacon. Ehhez csak azokat a terülteket kell világossá tenni, amelyek már eddig is működtek a vállalkozásában, csak lehet, hogy nem figyelt rájuk eléggé.
Költségcsökkentés helyett pedig lehet, hogy elegendő a belső folyamatokat hatékonyabbá tennie s máris olyan alapvető információkhoz juthat, amelyek segítségével nyereségesebbé teheti a vállalkozását.

Mit nyújt Önnek egy nap, amit a cégének kontrolling szempontból történő felmérésével töltök?

A felmérés során áttekintésre kerül

  • Jelenleg milyen módon kalkulálják az egyes területek eredményességeit,
  • Milyen módon kapcsolódnak egymáshoz a különböző információk,
  • Milyen módon kapcsolódnak egymáshoz a cég részterületei,
  • Hogyan épül fel a cég struktúrája,
  • Melyek azokat a feladatok, amelyek eredménye képen a jelenlegi rendszerben előállnak az információk (mi a jó és mi a kevésbé jó a jelenlegi rendszerben),
  • Jelenleg hogyan rögzítik és milyen adatok kerülnek bele abba az információ-halmazba, amiből később csoportosított adatokat szeretne látni – könyvelés, számlázás, pénzügy, adatrögzítés.
  • Milyen más információkra lenne szüksége, s hogy az milyen adatokból állítható elő,
  • Melyek azok az ipari, üzleti sajátosságok, amelynek mindenképpen hatással kell lennie az információkra,
  • Vázlatosan felépítünk egy rendszert, amely megmutatja, hogyan kapcsolódnak az információk egymáshoz,
  • Javaslatot teszek az információk csoportosítására, felhasználására

annak érdekében, hogy Ön minél jobban átláthassa a cégének valamennyi szegmensé akár pillanatok alatt is

A cégfelmérés során a vállalkozás vezetőjével kell a céget aprólékosan áttekinteni, hiszen ő
van tisztában azzal, hogy a jelenleg meglévő információk hogyan áramlanak a cégen belül.

Jelentkezés az egy napos kontrolling cégfelmérésre.

Az egy napos cégfelmérés előzetes egyeztetés alapján történik, amely után javaslatot kap céges folyamatainak könnyebb áttekintésére, valamint gyakorlati tanácsokat a kontrolling rendszer felépítésre.

Mielőtt azonban jelentkezne, fel kell, hogy hívjam a figyelmét arra, hogy a felmérés eredményeként kapott javaslatok csak akkor térülnek meg a cége számára, ha azokat a későbbiekben a gyakorlatban is alkalmazza.
A legjobb rendszer sem ér egy fabatkát sem, ha az abból nyert információkra nem vetnek egyetlen pillantást sem.

Akkor jelentkezzen, ha képes azzal is szembenézni, hogy esetleg nem a szívéhez legközelebb álló üzletága a legnyereségesebb a cégen belül!

Kapcsolat